Holiday Villa
Sior Nikoletos

Η βίλα Siornikoletos είναι το ιδανικό μέρος για να γνωρίσετε τον άφθαρτο από το μαζικό τουρισμό Νότο της Κρήτης. Παραλίες ερημικές ή όχι με έντονη ομορφιά για όσους θέλουν στις διακοπές τους να ξεχαστούν.
Αυτό το σπίτι βρίσκεται στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό των Βώρων κάτω από το αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού και κοντά στο Λιβυκό πέλαγος.
Η διαμονή στη Villa Siornikoletos σας προσφέρει πολλές ακόμα επιλογές για κοντινές εκδρομές τόσο σε παρθένες παραλίες όσο και στο εσωτερικό του νησιού.

Villa Sior Nikoletos

Η βίλα Siornikoletos είναι κτίσμα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, λιθόκτιστο, δίπατο, ψηλοτάβανο με πολλά ανοίγματα στο φώς φιλοξενεί έως 6 άτομα και είναι 170m2.
Στο ισόγειο υπάρχει κουζίνα με τζάκι επαρκώς εξοπλισμένη, μια άνετη τραπεζαρία - καθιστικό ένα μεγάλο δίκλινο δωμάτιο με τζάκι επίσης και ένα μπάνιο. Στο δεύτερο όροφο υπάρχουν δύο δίκλινα δωμάτια, μια ταράτσα και ένα μπάνιο.

Διαθέτει θέρμανση, air-condition, TV, DVD μουσική, τηλέφωνο, ψυγείο.
Η μεγάλη αυλή με τον παραδοσιακή ξυλόφουρνο, τα δέντρα και τα λουλούδια, προσφέρει ησυχία και χρόνο για στοχασμό ενώ η πίσω αυλή είναι ιδανική για πρωινό.

Στους Βώρους θα βρείτε super-market, κρεοπωλείο, φούρνο, φαρμακείο, βιβλιοπωλείο, ζαχαροπλαστείο και στην πλατεία του χωριού καφενεία και ταβέρνες για ρακί και τοπικές λιχουδιές.

sior nikolotos

Bathroom:

Shower, Hairdryer, Towels

Multimedia:

Telephone, TV – Living room and all bedrooms, ADSL internet, Wifi Internet connection, DVD player, Computer, Stereo

Other:

Laundry machine, Vacuum cleaner, Iron, Ironing board, Sheets and towels included, Air conditioning, Central Heating, Working Fireplace, Board games

ΤΙΜΕΣ

Χαμηλή περίοδος

01/12 - 31/03

139,- ευρώ / 4 άτομα
169,- ευρώ / 6 άτομα

Μεσαία περίοδος

01/04 - 31/05

149,- ευρώ / 4 άτομα
179,- ευρώ / 6 άτομα

June

01/06 - 30/06

159,- ευρώ / 4 άτομα
189,- ευρώ / 6 άτομα

Υψηλή περίοδος

01/07 - 30/09

179,- ευρώ / 4 άτομα
199,- ευρώ / 6 άτομα

October & November

01/10 - 30/11

149,- ευρώ / 4 άτομα
179,- ευρώ / 6 άτομα


Μία φορά την εβδομάδα, κατόπιν ραντεβού, μπορούμε να σας κανονίσουμε ένα παραδοσιακό γεύμα μαγειρεμένο από εμάς, με αγνά ντόπια υλικά.
Επικοινωνήστε μαζί μας πριν για τυχόν ειδικές προσφορές.

Η ιστορία της βίλλας

Η βίλα Siornikoletos χτίστηκε το 1890 από το γιατρό Νικολετάκη που πάντρεψε σ’ αυτό την αρχοντιά με την κρητική λαϊκή παράδοση. Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι F. Halbherr και L. Pernier έμεναν στη βίλα Siornikoletos (1905-1913) όπου εκ μέρους της Ιταλικής αρχαιολογικής σχολής έκαναν ανασκαφές στη Φαιστό. Ανακαινίστηκε το 2000 από τον Γιάννη, ο οποίος μεγάλωσε σ’ αυτό. Έβαλε πολύ αγάπη και μεράκι, διατήρησε την παράδοση και πρόσθεσε όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μία ευχάριστη διαμονή. Η βίλα Siornikoletos χαρακτηρίστηκε το Σεπτέμβριο του 2004 από το Υπουργείο Πολιτισμού (Διεύθυνση νεώτερης και σύγχρονης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς) ως μνημείο διότι αποτελεί αξιόλογο δείγμα αστικής κατοικίας της τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα. Διατηρεί μορφολογικά στοιχεία παραδοσιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στις όψεις του, πολύτιμα για τη μελέτη της αρχιτεκτονικής στη περιοχή αυτή. Επίσης το κτίριο αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μνήμη των κατοίκων της Μεσσαράς.

Το χωριό Βώροι βρίσκεται ενδιάμεσα στους πρόποδες του Ψηλορείτη στην Δύση, τα Αστερούσια Όρη στην Ανατολή και τη μακρά κόλπο στα νότια της Κρήτης με παραλίες όπως Κομό, τα Μάταλα και τον Κόκκινο Πύργο. Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ελαιώνες, οπωρώνες, φαράγγια, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους και μοναστήρια, τα οποία είναι πραγματικά ονειρικό. Είναι ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να εξερευνήσετε την περιοχή της Φαιστού.

“Ο Θεός αλλάζει την εμφάνισή του κάθε δευτερόλεπτο. Μακάριος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τον αναγνωρίσει σε όλες τις μεταμφιέσεις του.”

Νίκος Καζαντζάκης

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση:

Siornikoletos House

Βώροι, Νότια Κρήτη, Ελλάδα
Τηλ: +30-2810-341761
Κινητό: +30-6942983242

ΜΗΤΕ: 10 39 Κ 10 00 00161 0 0

info@siornikoletos.gr